e-mail

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Instagram

@locomojotravel

Loco Mojo is dé specialist voor ecoreizen binnen Europa, met een zo gering mogelijke voetafdruk. Bij ons is duurzaamheid geen holle marketingtruc, wel een filosofie die we doortrekken van A tot Z.

Bij Loco Mojo dan ook geen vervuilende vliegreizen, wel leiden we je langs adembenemende treinreizen, avontuurlijke roadtrips per elektrische auto, ontspannende fietsvakanties en trektochten. Onze logementen zetten hun groenste beentje voor: het zijn ecolodges, duurzame vakantiehuisjes of charmante bioboerderijen, met een zoveel mogelijk zero-waste beleid. Op hun menukaart vind je vooral lokale producten, waarbij ook de vegetariër op zijn wenken wordt bediend.

Op het reisprogramma staan natuur, slow travel, lokale bevolking en authenticiteit voorop. Zelfs in de waaier aan bestemmingen sijpelt dat mantra door: Asturië boven de Costa del Sol, hiken in Ierland eerder dan de andere kant van de wereld. Daarbij wordt telkens samengewerkt met 100% lokale partners met dezelfde groene missie. Door die ecologische garantie en onontgonnen routes, maakt Loco Mojo een volledig nieuw type reizen mogelijk.

Daarnaast biedt Loco Mojo inside info over duurzaam reizen, met dagelijkse inspirerende verhalen op onze blog. Loco Mojo is géén kneuterig reisbureau voor de geitenwollen sok, maar houdt de vinger aan de pols van wat bewuste reizigers belangrijk vinden. Wie zegt nog dat duurzaam reizen iets opgeven betekent?

Over mij

Madam Carte ontstond uit mijn persoonlijk verhaal. Als kind al knutselde ik zelf magazines in elkaar, waarin ik nauwgezet elke activiteit, hotel en bestemming beschreef tijdens de reizen die ik met mijn ouders maakte. Verrassend was het dus niet dat ik later begon te werken als reisjournalist, met heel wat reportages voor o.a. De Morgen. Maar hoe sterk de reismicrobe ook door mijn bloed raasde, mijn groene hart voelde dat er iets niet klopte. Voor een paar dagen het vliegtuig nemen om te genieten van de natuur, echt fair is het niet.

Daarom begon ik op een andere manier te reizen: ik ontdekte hoe makkelijk en goedkoop de trein kan zijn, hoe lekker de lokale keuken is in Europa en hoe uniek de natuur als je er op een tragere, bewuste manier van geniet. Die ervaring wilde ik ook met andere planeetvrienden delen. Daarom ga ik nu voor mijn ultieme droom: een eigen reisbureau, maar dan met een radicaal groene koers. Gaan we samen voor die extra green mile?


Portfolio

Aida, Goodhood & Blue Mountain School

De groenste concept stores van Shoreditch