1. Blue Mountain School

Blue Mountain school neemt het concept ‘concept store’ naar een volgend niveau – meer dan een kledingwinkel waar ook wat kaarsen en boeken verhandeld worden, is dit een totaalervaring op de meest kunstzinnige wijze.

Het pand is minimalistisch, met brute betonstructuren en geruisloze glazen deuren. Veel deuren, want meer dan één winkel, gaat het om een doolhof van kamers die altijd weer naar een volgende verrassing leiden. Die verrassingen variëren van onafhankelijke designers zoals wever Amy Revier (die een jaar duren om te maken) tot de natuurlijke parfums van Lyn Harris of de artisanale meubels van BDDW. Mijn mond viel echter pas helemaal open toen ik de bovenste verdieping bereikte, waar een eclectische kunstgalerie werd opgetrokken

Alle merken zijn Engels en hebben ook hun productie in Engeland.

Blue Mountain School
Blue Mountain School

2. Goodhood

Trends komen en gaan, maar echte stijl blijft bestaan. Dat is toch de filosofie van Goodhood, fervente verdedigers van ‘slow fashion’. In hun winkels vind je dan ook vooral eigenzinnige merken als Ganni, Commes des Garçons, Fila en Martin Margiela. Daarnaast is het één van de weinige concept stores in Londen, want ook de fantastische producten van Aesop en de zeldzame kaarsen van Haeckels lonken je toe. Een goedgevulde portefeuille is bijgevolg een vereiste, al is het sowieso een klein genot even de lekkere geuren op te snuiven en stofjes te voelen.

Goodhood
Goodhood

3. Aida

Aida verwierf vooral bekendheid vanwege de latte, die dankzij knalroos hibiscusabstract de Instagramtest moeiteloos doorstaat. Maar verder is het ook gewoon een fijne concept store, waar onafhankelijke labels voor zowel mannen als vrouwen de hoofdmoot uitmaken. Denk: de regenjassen van Rain, schoenen van het diervriendelijke Veja of het duurzame vrouwenlabel Cossac.

De lijn in homeware vind ik persoonlijk iets té instagrammable, het is dan ook geen toeval dat ze zelf boeken als ‘Instagrammer Green’ of ‘Instagrammer Nordic’ verkopen. Maar goed, iedereen heeft wel die ene vriendin die in zo’n setting helemaal in haar nopjes is.

Aida
Aida

Tours